De cv-ketel wordt als een van de belangrijkste elementen binnen uw woning gezien. Dit is niet voor niets! Dankzij de cv-ketel wordt u dagelijks wakker in een warme woning en kunt u, in het geval van een combiketel, gebruik maken van warm water. In sommige woningen maakt men momenteel nog gebruik van twee losse apparaten: een losse cv-ketel en een losse boiler. Ondanks het feit dat een cv-ketel zo belangrijk is voor woningen, komt het nog geregeld voor dat de cv-ketel niet of nauwelijks onderhouden wordt. Als gevolg hiervan kan de cv-ketel kapotgaan, met alle gevolgen van dien. Niet alleen heeft u geen werkende verwarming meer, ook kunt u in het ergste geval geen warm water gebruiken.

Een kapotte cv-ketel voorkomen

Een kapotte cv-ketel is relatief eenvoudig te voorkomen. Onze loodgieter kan u hierbij helpen door de cv-ketel regelmatig van onderhoud te voorzien. Bij het onderhouden van een cv-ketel loopt de loodgieter de cv-ketel na op een beginnende slijtage aan onderdelen, zal de cv-ketel aan de binnenzijde worden gereinigd, enzovoorts. Door de jaren heen kunnen er grote stofhopen in de cv-ketel zijn ontstaan, die de werking van de cv-ketel negatief beïnvloeden. Om storingen te voorkomen is het raadzaam om deze regelmatig schoon te maken.

Zelf een kapotte cv repareren

Wilt u een kapotte cv zelf repareren? In sommige gevallen kunt u de foutmelding op het display van de cv-ketel opzoeken in de handleiding van de cv-ketel. Hierbij kan het bijvoorbeeld voldoende zijn om de cv-ketel te resetten. Mocht dit niet genoeg zijn om het probleem te verhelpen, dan kan het raadzaam zijn de hulp van de loodgieter in te schakelen. Een loodgieter heeft doorgaans een ruime expertise in het repareren van een kapotte cv, waardoor de kans op verdere complicaties klein is

Call Now Button