Waterschade kan behoorlijk in de papieren lopen. Daarom hoop je dat jou dit leed bespaard blijft. Helaas kan een lekkage ook in Turnhout van de ene op de andere dag ineens opduiken. Bij een lekkage wordt vaak gedacht aan een plas water. Er hoeft echter niet altijd een plas  water op de grond te staan bij een lekkage. We kennen namelijk ook zogeheten onzichtbare lekkages. Deze richten wel schade aan, maar worden vaak niet direct herkend. Wil je dergelijke lekkages wel direct herkennen? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij vertellen je hier namelijk hoe je een lekkage herkent.

Een verlaagde waterdruk


Je bent ongetwijfeld gewend dat het water op volle kracht uit jouw kraan stroomt wanneer je deze opent. In de meeste gevallen is dit ook zo. Is de waterdruk echter aanzienlijk lager dan je gewend bent? Dan moet je alert zijn. Een lage waterdruk is namelijk één van de signalen waaraan je een lekkage kunt herkennen. Het water ontsnapt op een andere plek uit de leiding, waardoor het met minder druk uit de kraan stroomt.

Vochtplekken op muren


Een onzichtbare lekkage zorgt niet altijd voor een lage waterdruk. Dit maakt dat zo’n lek extra lastig te herkennen is. Je kunt echter ook naar vochtplekken op de muren kijken. Zie je grote, natte plekken op een muur? Dan is de kans groot dat er sprake is van een lekkage. Het kan in dat geval gaan om een leidinglekkage, maar ook om een lekkage in de buitenmuur. In beide situaties doe je er goed aan direct in actie te komen, want dan blijft de schade beperkt.

Loodgieter inschakelen


Vermoed je dat er sprake is van een lekkage, maar kun je niets vinden? Ga er dan nooit zomaar vanuit dat er geen lek zit. Je kunt in dat geval beter het zekere voor het onzekere nemen en een loodgieter langs laten komen. Hij beschikt namelijk over speciale apparatuur, waarmee hij kan controleren of er sprake is van een lekkage. Ontdekt hij een lek? Dan kan hij direct actie ondernemen. Zodoende blijft de schade beperkt.

Call Now Button