Dankzij een cv ketel wordt koud water opgewarmd. Dit apparaat zorgt er dus onder meer voor dat je een warme douche kunt nemen. Ook verarmt een cv ketel het water in jouw verwarmingsinstallatie. Hierdoor kun je op koude dagen jouw woning verwarmen. Jouw ketel kan echter te maken krijgen met een storing. In dat geval wordt het water niet meer verwarmd. Uiteraard hoop je dat jouw ketel niet getroffen wordt door zo´n storing. Dit is echter niet geheel uit te sluiten. Iedere cv ketel kan namelijk te maken krijgen met een storing. Je kunt de kans op een storing echter verkleinen door onderhoud. Wij geven je hieronder drie tips voor onderhoud aan jouw cv ketel.

1. Ga niet zelf aan de slag

Sommige inwoners van Turnhout denken dat zij hun cv ketel zelf kunnen onderhouden. Dit is echter niet het geval. Althans, niet wanneer je geen kennis hebt van het apparaat. Ga je toch zelf aan de slag? Kijk dan niet raar op wanneer het probleem juist alleen maar erger wordt. Mogelijk maak je het zelfs zo bont dat jouw ketel vervangen moet worden. Voer dus nooit en te nimmer zelf onderhoud uit aan jouw cv ketel.

 

2. Schakel een loodgieter in

Voor onderhoud aan een cv ketel schakel je een loodgieter in. Hij weet precies hoe een ketel in elkaar zit. Onderhoud aan het apparaat wordt hierdoor een fluitje van een cent. Problemen worden zodoende snel ontdekt en mogelijk kan een loodgieter erger voorkomen. De kans bestaat zelfs dat je een storing door onderhoud een stap voor bent.

 

3. Laat jouw ketel periodiek controleren

Veel inwoners van Turnhout hebben geen idee hoe vaak zij hun ketel moeten onderhouden. De meeste mensen denken dat het voldoende is om eens in de paar jaar onderhoud uit te laten voeren. Dit is echter niet verstandig. Wij raden je aan om jaarlijks onderhoud uit te laten voeren, zeker wanneer de ketel al redelijk oud is. In dat geval is de kans groot dat je jouw cv ketel de komende tijd zonder problemen kunt gebruiken!

Call Now Button