Je vraagt je misschien af wat precies het nut is van het besparen op het waterverbruik. Allereerst is het natuurlijk een goede insteek om zo min mogelijk te verspillen. Of het nu om water of elektriciteit gaat; een lager verbruik levert altijd een besparing op. Het gaat dan niet alleen om een besparing op de jaarlijkse afrekening, maar ook om een besparing voor het milieu. Hoe minder water en energie er wordt verbruikt, hoe lager onze ecologische afdruk is. Tenslotte geeft het voor veel mensen voldoening als ze aan de nutsbedrijven niet meer betalen dan strikt noodzakelijk is. In ieder geval zullen we hieronder enkele tips geven om het waterverbruik zo laag als mogelijk te houden.

Koop meer servies

Een bespaartip die je aanspoort om iets te kopen. Klopt dat wel? Jazeker! Als je een vaatwasser hebt, heb je vaak de neiging om die aan te zetten voordat de vaatwasser al helemaal vol is. Dat is voornamelijk omdat je doorgaans niet zoveel borden en niet zoveel bestek hebt, waardoor je de vaatwasser minstens eenmaal per dag – en vaak nog vaker – moet laten draaien. Dat is echter helemaal niet het geval als je meer servies koopt. Je kunt dan langer vooruit, waardoor het draaien van de vaatwasser niet per se noodzakelijk is. Uiteraard betaal je dan nu wel voor het servies, maar de kosten daarvan vallen wel mee als je dat afzet tegen de besparing op het waterverbruik door de jaren heen.

Tuin besproeien? Gebruik regenwater

We gebruiken vaak gewoon kraanwater om de tuin te besproeien. Dat is zonde, want regenwater komt gewoon gratis uit de lucht vallen en is voor planten prima. Door het regenwater op te vangen in bijvoorbeeld een regenton, heb je gratis en voor niets water om de planten mee te verzorgen.

Call Now Button